Ga naar Content

KNMI waarschuwt met code geel voor harde windstoten

Het KNMI heeft vanmorgen van 5.00 tot 12.00 uur code geel afgegeven vanwege harde windstoten. Rijkswaterstaat verwacht ondanks de wind een rustige ochtendspits, omdat het nog vakantie is. 

Foto:

Het KNMI voorspelt dat de windstoten in het noordwesten kunnen oplopen tot  80 kilometer per uur. De wind komt uit het zuidwesten en aan het eind van de ochtend nemen de windstoten af. Op verschillende plekken in de provincie regent het vanmorgen ook hard. "In Medemblik viel er 14 millimeter", vertelt NH weerman Jan Visser op NH Radio. "Vanmiddag klaart het op en de temperatuur is zacht. Aan de kust 10 tot 11 graden, op andere plekken 11 tot 12 graden." 

Hoewel het KNMI vooral het verkeer waarschuwt voor de windstoten, wordt er geen drukke ochtendspits verwacht vanwege de kerstvakantie. Op verschillende plekken zijn er al aanhangers omgewaaid. 

Tekst gaat door onder de tweet.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.
Op het spoor is wel vertraging ontstaan. Tussen Anna Paulowna en Den Helder rijden er veel minder treinen door een sein- en wisselstoring. Er rijden op dit moment bussen tussen Den Helder, Den Helder Zuid en Anna Paulowna. De NS verwacht de storing rond 8.45 uur opgelost te hebben. 
Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Tip ons!

💬 Stuur een Whatsapp-bericht met een tip, foto of video naar 06-30093003 (handig om op te slaan in je telefoon)!

📧 Contacteer de redactie of journalisten bij jou in de buurt via ons tipformulier.

Op de hoogte blijven?

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.