Ga naar Content

AZ rekent op aanblijven Jesper Karlsson, zoekt nieuwe keeper en gaat verbouwen

De transferwinter bij AZ verloopt vooralsnog rustig. Met de komst van Djordje Mihailovic waren de Alkmaarders al verzekerd van een vroege aanwinst, maar moet het oppassen dat het Jesper Karlsson niet verliest. "Er is nu geen interesse", zegt directeur voetbalzaken Max Huiberts over de Zweedse aanvaller.

Max Huiberts over de interesse in Jesper Karlsson - NH Sport / Stephan Brandhorst

Karlsson wordt sinds het vertrek van Cody Gakpo aan PSV gelinkt. Volgens Huiberts is het lastig om in het lopende seizoen een dragende kracht bij AZ los te weken. "Op dit moment is het niet aan de orde. Jesper is daar ook helemaal niet mee bezig."

Keeper

Tot aan het sluiten van de transferwindow zal de aandacht van Huiberts vooral uitgaan naar een nieuwe keeper. Sem Westerveld heeft een blessure opgelopen en Peter Vindahl is verhuurd. Dat betekent dat Hobie Verhulst de enige overgebleven keeper is bij het eerste. "Het liefste eentje die ballen tegenhoudt", zegt Max Huiberts, die het momenteel niet drukker heeft dan voorheen.

Tekst loopt door onder de video.

Max Huiberts aan het woord - NH Nieuws

Verbouwingen

Op de nieuwjaarsreceptie kondigde algemeen directeur Robert Eenhoorn een aantal veranderingen door. De club gaat de horeca in de omloop van het stadion aanpakken en zorgen dat fans meer eet- en drinkmogelijkheden hebben. Daarnaast wordt het trainingscentrum in Wijdewormer mogelijk uitgebreid met een rust- en herstelruimte voor de spelers.

Tekst loopt door onder de video.

Robert Eenhoorn: "Staat dit jaar veel te gebeuren" - NH Sport / Stephan Brandhorst

Vrouwenvoetbal

Daarnaast neemt AZ vanaf komende zomer het vrouwenvoetbal over van VV Alkmaar. Beide clubs hadden in het verleden al een intentieverklaring getekend. Om het voetbal ook de komende jaren in Alkmaar en omstreken te waarborgen neemt AZ alles af van VV Alkmaar, dat de laatste jaren als opleidingsclub in het vrouwenvoetbal geldt.

AZ neemt VV Alkmaar over - NH Sport / Stephan Brandhorst

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52