Ga naar Content

Vernielde speeltoestellen door vuurwerk: "De speeltuin bestaat een half jaar en is nu al vernield"

Het is een terugkerend tafereel na oudejaarsavond: gesloopte speeltuinen, ontplofte prullenbakken en uitgefikte containers. De inventarisatie van de schade is vandaag op verschillende plekken in de regio begonnen en is in de Zaanstreek zelfs al in volle gang. Een speeltuin in Zaandam moest er aan geloven: de schommel en het onderliggende kunstgras zijn volledig verwoest.

Meerdere vernielingen regio Zaanstad door vuurwerk - NH Nieuws

Het is nog niet duidelijk hoeveel vernielingen er dit jaar zijn gedaan en wat de kosten hiervan zullen zijn, laat de gemeente Zaanstad weten. Naast de inventarisatie, zijn vandaag ook de herstelwerkzaamheden van start gegaan. 

Om vandalisme te voorkomen zijn er dit jaar wel extra maatregelen genomen. Tussen 26 december en 8 januari is er, op verzoek van de politie, extra cameratoezicht ingesteld op vier plekken waar regelmatig overlast is van rondhangende jeugd. 

Rustige jaarwisseling

Ondanks de vernielingen geeft de gemeente aan dat er dit jaar een relatief rustige jaarwisseling is geweest. Toch lijkt één ding duidelijk na rondvraag van NH Nieuws: een vuurwerkverbod is meer dan welkom. "Van mij mag dat vuurwerk afgeschaft worden", laat een buurtbewoner weten.

Vernielde glijbaan Krommenie - Foto: Gemeente Zaanstad

Tip ons!

💬 Stuur een Whatsapp-bericht met een tip, foto of video naar 06-30093003 (handig om op te slaan in je telefoon)!

📧 Contacteer de redactie of journalisten bij jou in de buurt via ons tipformulier.

Op de hoogte blijven?

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.