Ga naar Content

Vuurwerkverkopers op vingers getikt voor gebrekkige opslag: 18 overtredingen

Bij controles van vuurwerkverkooppunten in Amsterdam, Amstelland, Haarlemmermeer en Zaanstreek zijn achttien overtredingen vastgesteld, dat meldt de Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied. De ondernemers hebben hiervoor een formele waarschuwing gekregen. 

Foto: Pixabay

De overtredingen betreffen vuurwerk dat te hoog is opgestapeld, deuren naar de vuurwerkopslag die niet goed sloten of een deur naar die vuurwerkopslag die voor het gemak met een haakje werd opengehouden. 

Ieder jaar worden alle vuurwerkverkooppunten gecontroleerd. Deze keer zijn er 16 inspecteurs die onaangekondigd alle 56 verkooppunten in de gemeentes Amsterdam, Haarlemmermeer, Aalsmeer, Amstelveen, Diemen, Ouder-Amstel, Uithoorn en Zaanstad onaangekondigd hebben nagelopen. 

De verkopers weten dat zij gecontroleerd worden, maar weten niet wanneer dit gebeurt. Er wordt bij de controles gelet op brandveiligheidsmaatregelen en gedragsregels.

Tip ons!

💬 Stuur een Whatsapp-bericht met een tip, foto of video naar 06-30093003 (handig om op te slaan in je telefoon)!

📧 Contacteer de redactie of journalisten bij jou in de buurt via ons tipformulier.

Op de hoogte blijven?

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.