Ga naar Content

Kapper Cor is er weer klaar voor: kapsalon verandert voor 50ste keer in vuurwerkwinkel

Kapper Cor is een fenomeen in Heemskerk. Hoewel zijn zoon Martijn tegenwoordig de kapsalon op de Rijksstraatweg in Heemskerk runt, is hij nog steeds het uithangbord. Dat is hij ook als de kapperszaak traditioneel aan het einde van het jaar wordt omgebouwd tot vuurwerkwinkel. 

Alle kappersmeubilair naar buiten, de spiegels afdekken, de vloer afplakken en stellingen neerzetten waarop het vuurwerk wordt uitgestald en vanaf donderdag kan worden verkocht. Vanochtend gebeurde het precies voor de vijftigste keer. "Ik ben er ooit met míjn vader begonnen omdat de laatste week van het jaar eind van het jaar altijd een rustige tijd was en we zo wat extra konden verdienen. En nu doe ik het al weer jaren met míjn zoons. Hartstikke leuk", zegt kapper Cor (Zonneveld). 

Landelijk verbod

Hij hoopt dit nog jaren te kunnen blijven doen, maar weet natuurlijk dat er al gemeenten zijn die het afsteken van vuurwerk verbieden en dat een landelijk verbod steeds dichterbij komt. "Hoewel de druk vanuit de overheid steeds groter wordt, denk ik dat we nog een paar jaar mogen doorgaan. Maar dan zullen de mensen zich wel netjes moeten gedragen. Als er overal rottigheid is, dan is het aankomend jaar over."

Meer nieuws uit de IJmond?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit de IJmond. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/IJmond

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]