Ga naar Content

Terugkijken: eerste kerstviering in herbouwde Urbanuskerk

Voor het eerst sinds de verwoestende brand in de Amstelveense Urbanuskerk vier jaar geleden is er weer Kerstmis gevierd in het grondig gerestaureerde kerkgebouw. NH Nieuws zond de eerste gezinsviering live uit. Bekijk de uitzending hieronder terug vanaf minuut 1.02.

Priester Eugène Jongerden had aan het eind van de viering nieuws voor de bezoekers. De parochie zal vanaf nu de Heilige Mariaparochie dragen. "De komende maanden gaat u daar nog meer van horen", beloofde hij.

Eerder deze week publiceerden we deel 1 van de podcastserie Brand in de Urbanus. In deel 1 gaat Celine Sulsters in gesprek met onder andere de pastoor, getuigen en brandweerlieden die bij het bluswerk betrokken waren. Aflevering 2 verschijnt op Tweede Kerstdag. Daarin wordt dieper ingegaan op de schuldvraag.

Tekst loopt door onder de foto's.

Gisteren lanceerden we de virtuele Urbanuskerk, waarvoor we de herbouwde Urbanuskerk met 360 graden-foto's hebben nagebouwd. Verwonder je hieronder over de restauratie van het interieur, maar sta ook letterlijk even stil bij de verhalen en reportages die NH Nieuws afgelopen jaren over de brand en de herbouw heeft gemaakt. Die zijn namelijk verspreid in en om de kerk opgehangen en daar te bekijken en te lezen.

💬 Wil je iets kwijt?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]