Ga naar Content

17-jarige jongen doodgeschoten in Amsterdam-Zuidoost

Bij een schietpartij in Zuidoost is vrijdagavond een 17-jarige jongen overleden. De politie pakte zaterdag twee verdachten op, maar zij zijn inmiddels geen verdachten meer en zullen gehoord worden als getuigen.

NH - NH Nieuws

De hulpdiensten werden rond 22.30 uur over de schietpartij gealarmeerd. De schietpartij vond plaats aan de Haardstee. Ook de brandweer werd opgeroepen, omdat het slachtoffer gereanimeerd zou moeten worden.

De hulp mocht echter niet meer baten. Rond 23.30 uur liet de politie weten dat het slachtoffer de schietpartij niet overleefd heeft. Vrijdagavond werden dus twee verdachten aangehouden, zaterdag werd in de loop van de dag bekend dat zij geen verdachten meer zijn. De politie is een groot onderzoek gestart en vraagt getuigen zich te melden. 

Volgens Het Parool zou het 17-jarige slachtoffer Roffinho van Suijdam zijn. De krant schrijft dat de jongen al langer werd bedreigd in een hoog opgelopen conflict dat verband houdt met de drillrapscene. Van Suijdam zou volgens de krant in het bijzijn van zijn broer en een vriend zijn neergeschoten voor het portiek van de woning waar hij samen woonde met zijn moeder.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

💬 Wil je niets missen uit Amsterdam?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]