Ga naar Content

Geliefde pakketbezorger krijgt prachtig kerstcadeau van 'zijn' wijk

Wat bedoeld was als een kleine actie, liep uit de klauwen en groeide uit tot een groots gebaar van de hele Weidevenne-wijk in Purmerend. De buurtbewoners zamelden duizend euro in voor hun geliefde pakketbezorger Marouane, die het deze tijd van het jaar erg druk heeft met zijn werk.

Foto: Regio Purmerend

Stephanie Koops was de initiatiefnemer van de liefdadige actie. Zij wilde Marouane in het zonnetje zetten. Hij is al jaren de vaste pakketbezorger in de wijk. De man wordt erg gewaardeerd door de buurtbewoners, omdat hij altijd zijn uiterste best doet om iedereen tot dienst te zijn. Wie zijn of haar pakketje mist, kan bij hem een speciale bezorgafspraak maken. Of hij stuurt zijn live locatie zodat de shoppers naar hem toe kunnen.

Ruim 200 tikkies

De actie was bedoeld als een kleinigheidje, om Marouane een cadeaubon toe te stoppen, vertelt Stephanie. Ze stuurde een betaalverzoek naar buurtbewoners, zodat - in de lijn van de kerstgedachte - buren een bijdrage konden leveren aan het cadeautje. Die kerstgedachte werd massaal gedeeld. Ongeveer 200 bewoners van Weidevenne spekten de pot. "Ik verwachtte 25 euro op te halen, dat werd duizend euro", lacht Stephanie.

"Hij vroeg of ie me mocht knuffelen"

Stephanie, initiatiefnemer

Van het geld kocht ze vier VVV-bonnen. "Eén bon vond ik te spannend. Je zou het maar kwijt raken." Nu restte het cadeau te overhandigen aan Marouane. "Dus bestelde ik een pakketje, zodat 'ie nietsvermoedend langs zou komen." Marouane wist van de actie af, maar hij wist het totaalbedrag niet. Toen hij de gulle gift zag, schoot hij vol. "Hij vroeg of 'ie me mocht knuffelen", zegt Stephanie voldaan.

Lees ook

Tip ons!

💬 Stuur een Whatsapp-bericht met een tip, foto of video naar 06-30093003 (handig om op te slaan in je telefoon)!

📧 Contacteer de redactie of journalisten bij jou in de buurt via ons tipformulier.

Op de hoogte blijven?

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.