Ga naar Content

KLM doet onderzoek na meldingen over grensoverschrijdend gedrag van piloot

KLM laat onderzoek doen naar mogelijke misdragingen door een oud-piloot, over wie meldingen van grensoverschrijdend gedrag zijn gedaan. Volgens een woordvoerder van KLM gaat het om ernstig grensoverschrijdend gedrag. De maatschappij zegt tegen NH Nieuws met ontzetting te hebben kennisgenomen van de meldingen.

Een Boeing 737-800 van KLM nadert de Buitenveldertbaan op Schiphol - Foto: NH Nieuws / Doron Sajet

Naar aanleiding van de meldingen heeft KLM onderzoek laten doen door een extern bureau. "De eerste terugkoppelingen uit dit onderzoek geven aanleiding om verder te onderzoeken of er meer vergelijkbare zaken van (ernstig) grensoverschrijdend gedrag zouden kunnen zijn in de organisatie", meldt de maatschappij in een statement.

Onderste steen boven

KLM zegt de onderste steen boven te willen hebben en heeft alle piloten en cabinemedewerkers van zowel KLM als dochteronderneming KLM Cityhopper opgeroepen zich te melden als ze slachtoffer zijn geworden van het grensoverschrijdend gedrag van de oud-piloot.

Volgens KLM onderhoudt de maatschappij contact met alle melders en ondersteunt hen op alle mogelijke manieren. Waar de voormalig vlieger zich specifiek schuldig aan zou hebben gemaakt, is niet bekend.

Meer nieuws over Schiphol
📰 Al het nieuws over Schiphol vind je op nhnieuws.nl/schiphol 
💬 Tips over Schiphol- en luchtvaartverhalen zijn welkom op [email protected]
@
Volg luchtvaartverslaggever Doron Sajet op twitter

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]