Ga naar Content

Dijklander Ziekenhuis Purmerend deels ontruimd na lekkage en vreemde lucht

Het Dijklander Ziekenhuis in Purmerend is vandaag deels ontruimd omdat er een vreemde lucht is waargenomen in een aantal ruimtes. Er wordt onderzoek gedaan naar de oorzaak van de vreemde lucht. Mogelijk heeft dit te maken met de wateroverlast die gisteravond is ontstaan door een lekkage. 

Update 

Het ziekenhuis heeft rond 17.20 uur laten weten dat het onderzoek is afgerond en dat alle afdelingen weer vrij zijn gegeven. De medewerkers die klachten hadden zijn grotendeels klachtenvrij en weer naar huis. De afdelingen die gesloten waren kunnen weer open. Wel is zijn morgen de operatiekamers dicht om schoon te maken. Patiënten worden daarvan persoonlijk op de hoogte gebracht.

Foto: NH Nieuws

"De lekkage is verholpen en op dit moment zijn we druk bezig met de gevolgen daarvan", zegt een woordvoerder van het ziekenhuis. "Verschillende medewerkers hebben door de vreemde lucht klachten ontwikkeld, zij worden verder onderzocht. Het gaat om irritatie aan keel, neus en ogen. Er zijn geen patiënten met klachten."

Uit voorzorg en in afwachting van verder onderzoek, zijn de OK, intensive care, poli cardiologie, poli orthopedie en kleedruimtes voor personeel ontruimd. De spoedeisende hulp is ook gesloten, maar dan om ruimte te maken om medewerkers met klachten op te vangen.

Afspraken verzetten

Patiënten die vandaag een afspraak hadden op één van deze afdelingen, zijn persoonlijk geïnformeerd om de afspraak te verzetten. Patiënten die niet gebeld zijn, kunnen gewoon komen. 

Op het filmpje hieronder zie je een medewerker van het ziekenhuis door een flinke laag water lopen op de eerste verdieping van het ziekenhuis. De wateroverlast is gisteren ontstaan door een lekkage.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

💬 Wil je niets missen uit Zaanstreek-Waterland?

Taalfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]