Ga naar Content

Jonge fietsers gewond bij aanrijding in Westzaan: dronken automobilist thuis opgepakt

Twee jongens (16 en 17) uit Zaandam zijn vannacht gewond geraakt toen ze op de Overtoom in Westzaan werden aangereden door een automobilist die onder invloed was. Het ongeluk gebeurde in de buurt van de kruising met de Kanaaldijk. De automobilist is later thuis opgepakt. 

Kruising Overtoom-Kanaaldijk Westzaan - Foto: Google Maps

'Bont en blauw'

De twee jongens fietsten vannacht terug naar huis van een kerstgala bij voetbalclub Westzaan, toen ze werden geschept door de dronken 20-jarige automobilist. Een politiewoordvoerder laat weten dat de verdachte rond 1.50 uur de macht over zijn voertuig verloor, in de slip raakte en daarbij de twee fietsende jongens schepte. De moeder van één van de gewonde jongens is zich rot geschrokken. "Mijn zoon is bont en blauw, en heeft kneuzingen." Het vriendje van haar zoon, de andere gewonde, ligt nog in het ziekenhuis. 

Bekijk op de kaart hieronder waar het ongeluk gebeurde. Artikel gaat door onder de kaart.

Volgens de moeder hoorde een buurtbewoner de klap vannacht en haastte zich naar buiten om eerste hulp te bieden. Daar trof hij de gewonde jongens, hun beschadigde fietsen en dronken automobilist aan. Naar verluidt heeft hij toen om de gegevens van de bestuurder gevraagd en deze genoteerd. Daarna gaf de bestuurder aan iets uit zijn auto te willen pakken en liep hij terug naar zijn auto. Tot ieders verbazing stapt hij in zijn zwaar beschadigde auto en rijdt weg.

Kentekenplaat 

Kort daarna bleek dat het opgegeven nummer niet klopte. De moeder van een van de jongens heeft er geen goed woord voor over: "Er kan altijd wat gebeuren, maar wegrijden en slachtoffers achterlaten? Dat doe je gewoon niet." 

Omdat bij de botsing een kentekenplaat van de auto was losgekomen, kon de politie de identiteit van de bestuurder alsnog achterhalen. Niet veel later werd de 20-jarige man in zijn woning in Westzaan aangehouden. Op het politiebureau bleek dat de beginnende bestuurder flink te veel had gedronken. Tijdens een blaastest werd duidelijk dat hij zes keer meer alcohol in zijn bloed had dan toegestaan. Het rijbewijs van de man is ingenomen en hij zit op dit moment nog vast op het politiebureau waar hij wordt verhoord. 

💬 Wil je niets missen uit Zaanstreek-Waterland?

Taalfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]