Ga naar Content

Inwoners appartementencomplex met hoogwerker uit huis gehaald door brand in meterkast

Bij een brand aan de Wendelaarstraat in Alkmaar zijn vrijdagochtend vroeg alle inwoners uit het appartementencomplex geëvacueerd, sommige per hoogwerker. Bij de brand vielen geen gewonden. 

Foto: Inter Visual Studio
Rond 05:30 uur is er brand uitgebroken in een appartement aan de Wendelaarstraat in Alkmaar. Een woordvoerder van de brandweer laat weten dat de brand vermoedelijk is ontstaan in de meterkast van één appartement. 

Veel rook 

Het appartementencomplex aan de Wendelaarstraat huisvest 18 woningen. Alle inwoners uit deze appartementen zijn vanochtend geëvacueerd en opgevangen in het naastgelegen appartementencomplex. Door de vele rookontwikkeling stonden sommige inwoners op het balkon: "Deze personen zijn per hoogwerker van de brandweer uit hun woning gehaald zodat zij niet door de gang vol met rook hoefden te lopen."

Het appartement waar de brand vermoedelijk in de meterkast ontstond, heeft veel rook- en waterschade opgelopen, aldus de woordvoerder. De geëvacueerde bewoners worden opgevangen door Stichting Salvage. 

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.
Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Tip ons!

💬 Stuur een Whatsapp-bericht met een tip, foto of video naar 06-30093003 (handig om op te slaan in je telefoon)!

📧 Contacteer de redactie of journalisten bij jou in de buurt via ons tipformulier.

Op de hoogte blijven?

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.