Ga naar Content

Gladheid en brand: ongelukken en vertraging in Haarlemmermeer en Amstelland

Door de gladheid zijn er ook in Amstelland en Haarlemmermeer vanochtend meerdere ongelukken gebeurd. Op de A4 was het minder glad, maar daar zorgde een autobrand voor wat vertraging. 

Autobrand A4 ter hoogte van Hoofddorp - Foto: NH Nieuws

Op de N201 (Weg om de Noord) in Hoofddorp is vanochtend een bestelbus van de weg geraakt en het water ingereden. Twee inzittenden zijn uit de bus gehaald, laat een politiewoordvoerder aan NH Nieuws weten. Zij zijn door ambulancepersoneel nagekeken, maar behandeling in het ziekenhuis bleek niet nodig. 

De bus kwam naar verluidt uit de richting van Heemstede, kwam iets voor de Geniedijk op de verkeerde weghelft terecht en reed daar een naastgelegen sloot in. Getuigen melden op Facebook was er veel brandweer aanwezig was om de slachtoffers te helpen. Inmiddels is de hulpverlening afgerond, maar staat de bus nog in het water. Die wordt volgens getuigen na de ochtendspits geborgen.  

Ook op de N201 bij Uithoorn ging het mis. Net over de grens met Utrecht (Mijdrecht) reed daar rond 7.30 uur een auto het water in. Details over het ongeluk zijn nog niet bekend. 

Fietstunnel dicht

Niet alleen op N-wegen, ook op wegen en fietspaden binnen de bebouwde kom kan het verraderlijk glad zijn. Zo is de fietstunnel bij Dassenbos afgesloten omdat er niet effectief gestrooid kan worden en de hellingen van de tunnel zijn veranderend in ijsbanen. 

Autobrand

Op de A4 richting Amsterdam zorgde een autobrand voor wat vertraging. Vanwege de brand werden alle rijstroken van de hoofdrijbaan en de parallelbaan afgesloten. Nadat de brandweer de auto had geblust, werd de weg weer vrijgegeven. Inmiddels rijdt het verkeer weer door, maar is er nog wel een rijstrook dicht om het wrak te kunnen bergen. 

Autobrand A4 ter hoogte van Hoofddorp - NH Nieuws

Lees ook

Tip ons!

💬 Stuur een Whatsapp-bericht met een tip, foto of video naar 06-30093003 (handig om op te slaan in je telefoon)!

📧 Contacteer de redactie of journalisten bij jou in de buurt via ons tipformulier.

Op de hoogte blijven?

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.