Ga naar Content

Gladheid houdt aan: KNMI waarschuwt reizigers en meerdere ongelukken in de provincie

Het KNMI heeft opnieuw tot het middaguur code geel afgegeven en waarschuwt vandaag voor verraderlijke gladheid in heel het land. Vooral op wandel- en fietspaden kan het 'verraderlijk gevaarlijk' zijn vanochtend, meldt een woordvoerder van het KNMI. Door de gladheid zijn er onder andere in Amstelland en Haarlemmermeer meerdere ongelukken gebeurd. Op de A4 was het minder glad, maar daar zorgde een autobrand voor wat vertraging.  

Foto: NH Nieuws

In Broek in Waterland  op de Broekergouw lag er vanmorgen vroeg een auto in de sloot. Of er iemand gewond is geraakt is niet bekend. Het advies luidt: "Wees je er van bewust dat het glad kan zijn. Voor mensen die de weg op gaan houd rekening hiermee, pas je snelheid aan en houd voldoende afstand." 

Code oranje

Een woordvoerder van het KNMI laat weten dat snelwegen nu weer redelijk goed begaanbaar zijn: "Tot vannacht hadden wij code oranje uitstaan, maar omdat de neerslag zo goed als verdwenen is, is deze weer afgeschaald naar code geel." In de praktijk betekent het dat snelwegen over het algemeen goed begaanbaar zijn. Het KNMI spreekt van 'verraderlijke gladheid' omdat vooral op lokale wegen als voet- en wandelpaden het nog erg glad kan zijn. Daar is meestal nog niet (genoeg) gestrooid.  

Tekst gaat door onder tweet 

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Meerdere ongelukken

Op meerdere plaatsen in Noord-Holland ging het vanochtend mis. Zo is op de N201 in Hoofddorp een bestelbus van de weg en te water geraakt. Een politiewoordvoerder laat weten dat hierbij twee mensen uit de bus zijn gered, over hun toestand is nog niets bekend. Ook bij de N201 bij Uithoorn ging het mis. Net over de grens met Utrecht reed daar rond 7.30 uur een auto het water in. 

Lees ook

Autobrand

Naast gladheid, zorgde een autobrand op de A4 richting Amsterdam voor wat vertraging. Vanwege de brand werden alle rijstroken van de hoofdrijbaan en de parallelbaan afgesloten. Nadat de brandweer de auto had geblust, werd de weg weer vrijgegeven. Inmiddels rijdt het verkeer weer door, maar is er nog wel een rijstrook dicht om het wrak te kunnen bergen. 

Autobrand A4 ter hoogte van Hoofddorp - NH Nieuws

Lees ook

Tip ons!

💬 Stuur een Whatsapp-bericht met een tip, foto of video naar 06-30093003 (handig om op te slaan in je telefoon)!

📧 Contacteer de redactie of journalisten bij jou in de buurt via ons tipformulier.

Op de hoogte blijven?

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.