Ga naar Content

Vemiste serval Tora is gespot en leeft nog: "Hij is niet ver van huis"

De vermiste serval Tora is vanmorgen vroeg gespot bij de grote flat aan de Zuidervaart in de wijk Poelenburg. Dat vertelt Gregor Wrucinski vanmorgen aan de telefoon, terwijl hij bij de flat door de struiken loopt. Zondagochtend ontsnapte het dier uit huis. Sindsdien is Gregor continu aan het zoeken. 

Foto: Gregor Wrucinski

"Ik weet waar hij is nu, dat is goed nieuws. Hij is niet ver van huis, 300 meter vanaf het huis waar ik woon." Gregor is al dagen samen met zijn vrouw aan het zoeken. "Het is beter als er meer mensen helpen zoeken. Maar niemand heeft waarschijnlijk tijd, omdat iedereen aan het werk is."

In deze tuin (zie foto) zoekt hij. Maar hij zegt dat het moeilijk is, want de tuin is erg groot. Hier is de serval vandaag voor het laatst gespot.

Tekst gaat verder onder de foto.

In deze tuinen is hij gespot - Foto: NH Nieuws

De eigenaar van Tora is ten einde raad. Hij maakt zich extra zorgen vanwege het ijskoude weer. Het is iedere nacht weer de vraag of het dier de kou heeft overleefd. "Ik denk dat zij het heel koud heeft", vertelde hij eerder.

Hij zou heel graag willen dat mensen met speurhonden hem helpen. Hij heeft gebeld met de politie in Zaandam maar die hebben geen speurhonden.

Het is al de tweede keer dat de serval van Gregor is ontsnapt, de eerste keer was in september. Wie hem ziet wordt geadviseerd de serval niet van dichtbij te benaderen en de eigenaar te bellen op 06-44103686. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Zaanstreek-Waterland?

Taalfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]