Ga naar Content

Terugkijken: Kinderen blij dat ze eindelijk op het ijs kunnen in Burgerbrug

Op het open water is het ijs misschien op de meeste plekken nog veel te dun om te schaatsen, in Burgerbrug kon er vandaag op een aangelegd ijsbaantje wél al genoten worden. 

Schaatspret in Burgerbrug - NH Nieuws

Verslaggever Kelly Blok nam vanmiddag live een kijkje bij een van de weinige schaatsbanen in Noord-Holland die wél open kon. "Fantastisch, dat we in december al kunnen schaatsen. Het is jaren geleden, dat dat voor het laatst geweest is", vertelt Brenda Kistemaker, penningmeester van de schaatsvereniging die de baan verzorgt. 

Het geheim? Er staat maar een dun laagje water op het veld, dat normaal gesproken wordt gebruikt als voetbalveldje. Een schaatsend meisje vindt het nog wel een beetje spannend: "Ik vind het wel goed ijs, maar het kraakt een beetje."

Of er deze week nog verder geschaatst kan worden is volgens Brenda afhankelijk van hoe het weer er morgen uit ziet. "Ik durf niet te zeggen of het doorgaat, want het gaat een beetje dooien. Het is altijd per dag bekijken."

Tip ons!

💬 Stuur een Whatsapp-bericht met een tip, foto of video naar 06-30093003 (handig om op te slaan in je telefoon)!

📧 Contacteer de redactie of journalisten bij jou in de buurt via ons tipformulier.

Op de hoogte blijven?

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.