Ga naar Content

Nep-monteur berooft 86-jarige vrouw van sieraden in Purmerend

Een 86-jarige vrouw is gisteravond in haar woning in een bejaardencomplex aan het Riegorsplein in Purmerend beroofd. Een onbekende man die zich voordeed als monteur liep de woning ongevraagd binnen en stal de sieraden. 

Foto: Politie

De onbekende man stond gisteravond rond 18.30 uur voor de deur van het slachtoffer. Hij zwaaide naar de oudere vrouw, waarop zij vroeg wat hij kwam doen. De man deed zich voor als monteur en zei dat hij de verwarming kwam verhogen. Hij vertelde haar dat deze te laag zou staan in het wooncomplex.

Zonder toestemming stapte de man binnen in het huis van de 86-jarige vrouw. Hij wist de sieraden van de vrouw mee te nemen. De politie bracht dit bericht vanochtend naar buiten. Op dit moment doet de politie nog onderzoek en zijn ze op zoek naar getuigen. 

Waarschuwing

De politie waarschuwt nogmaals op hun website. Als u niemand aan de deur verwacht, doe dan niet zomaar open als er wordt aangebeld.  Doet u toch open, vraag dan naar een legitimatiebewijs van de instantie waar zij zouden werken. Vraag de personen later terug te komen zodat u hun verzoek kan controleren. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Zaanstreek-Waterland?

Taalfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]