Teleurstellende dag Kira Toussaint op WK zwemmen: zevende en diskwalificatie

Op de tweede dag van de WK kortebaanzwemmen is Kira Toussaint ver buiten het podium geëindigd. De 28-jarige Assendelftse zwom in de finale van de 100 meter rugslag naar de zevende plaats in 56,41 seconden. Tijdens de 4x50 meter gemengd werd het Nederlandse team met Toussaint en Thom de Boer gediskwalificeerd.

Kira Toussaint houdt haar adem in - Foto: Orange Pictures

Toussaint kon met die tijd geen gooi doen naar haar persoonlijke record. Daarnaast was ze bijna een seconden langzamer dan vorig jaar op dezelfde afstand. Vorig jaar werd Toussaint nog vierde op het WK.

Het goud op de 100 meter rugslag was voor Kaylee McKeown. De 21-jarige topzwemster finishte als eerste in 55,49. Vorig jaar won ze op de Olympische Spelen in Tokio al drie keer goud.

Diskwalificatie

Ook met de estafetteploeg kon Toussaint geen hoge gooien in Melbourne. Het Nederlandse team tikte als derde aan op de 4x50 meter gemengd, maar na afloop volgde diskwalificatie. Thom de Boer was iets te snel van het startblok gegaan.

Later dit toernooi komt Toussaint nog in actie op de 50 meter rugslag en 200 meter rugslag