Start van hoofdcontent

ENKHUIZEN

nl

Bestuurder auto overleden bij botsing met vrachtwagen op Markerwaarddijk

13 december 2022, 09.11 uur · Aangepast 13 december 2022, 14.54 uur · Door NH Nieuws/WEEFF

Bij een ernstig ongeluk met een vrachtwagen op de Markerwaarddijk tussen Enkhuizen en Lelystad is dinsdagochtend een dodelijk slachtoffer gevallen. Dat meldt de politie. De dijk is in beide richtingen afgesloten voor verkeer en de ravage is enorm.

Foto: Inter Visual Studio / Danielle Rood

Het ongeluk gebeurde rond 7.30 uur. Meerdere hulpdiensten kwamen ter plaatse. De bestuurder van de auto overleefde de klap niet en is aan haar verwondingen overleden. De vrachtwagenchauffeur bleef ongedeerd. Hij zit op het bureau. 

Volgens een politiewoordvoerder was het ongeluk halverwege de Markerwaarddijk. Of gladheid een rol heeft gespeeld, is nog niet duidelijk. De politie is momenteel bezig met een sporenonderzoek. Om een goed beeld te krijgen van het ongeluk is de politie op zoek naar getuigen en dashcambeelden.

Een woordvoerder laat aan NH Nieuws/WEEFF weten dat ze specifiek op zoek zijn naar een vrachtwagenchauffeur die van Enkhuizen naar Lelystad ging, en op dat moment langs het ongeluk reed. Vanwege het ongeluk was de dijk in beide richtingen gesloten tot 12.30 uur. 

Geschrokken

Een vrachtwagen van transportbedrijf Simon Loos uit Wognum was betrokken bij het ongeluk. De chauffeur kwam met de schrik vrij. Hij is meegenomen naar het politiebureau, omdat hij getuige is. Een woordvoerder van Simon Loos laat weten dat hij erg geschrokken is door wat er gebeurd is. "Onze chauffeur is erg overstuur. Het is afschuwelijk wat er vanmorgen is gebeurd en onze gedachten zijn bij de nabestaanden van het slachtoffer. We kunnen niet veel kwijt over het ongeluk zelf, de politie onderzoekt dit nog."

Foto: Inter Visual Studio / Danielle Rood

Omroep Flevoland sprak met politie Midden-Nederland over het ongeluk op de Markerwaarddijk. Bekijk hieronder het fragment:

Dit is een bericht van de gemeenschappelijke Westfriese nieuwsredactie

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit West-Friesland. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📧 Stuur ons jouw tips op via [email protected] of app ons via 06-23405405
✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]