Ga naar Content

Twee mannen verzetten zich na aanhouding en vondst vuurwapen in auto

Na een voertuigcontrole op de Schuilenburg in Hoofddorp heeft de politie een 36-jarige man uit Nieuw-Vennep en een 26-jarige man uit Hoofddorp aangehouden, omdat zij een vuurwapen in de auto hadden liggen. Omdat beide mannen weigerden mee te werken tijdens hun aanhouding, heeft de politie een waarschuwingsschot gelost. Ook werd op één van de verdachten een stroomstootwapen gebruikt.

Foto: Politie

In de wijk Toolenburg reden agenten rond 23.30 uur gisterenavond een surveillance ronde. Toen zij twee personen in een auto aanhielden voor controle, luisterden de twee inzittende mannen niet naar de aanwijzingen van de politie. Ook konden zij hun legitimatie niet laten zien. 

Schot en stroomstootwapen

De auto werd onderzocht en er bleek een vuurwapen in te liggen. De mannen uit Hoofddorp en Nieuw-Vennep werden vervolgens aangehouden. Maar ook dat ging nog niet zo soepel. Ze weigerden mee te werken en daarom moest de politie een waarschuwingsschot vuren. Dat was genoeg om één verdachte aan te houden. Om de tweede verdachte aan te houden moest een stroomstootwapen worden gebruikt. 

Beide mannen en verdachten zijn naar het politiebureau gebracht voor verder verhoor. Op dit moment zitten zij allebei vast. 

Nieuws uit Haarlemmermeer 

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlemmermeer. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

💡 Stuur ons jouw nieuwstips naar [email protected]

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via https://www.nhnieuws.nl/haarlemmermeer

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]