Start van hoofdcontent

ZAANDAM

nl

Weer een serval vermist, dit keer in Zaandam: 'Hij heeft de deur zelf geopend'

11 december 2022, 20.00 uur · Aangepast 12 december 2022, 10.56 uur · Door Cintha Rood

Nadat krap een maand geleden serval Petoenia de benen nam in IJburg, is nu serval Tora vermist in Zaandam. Eigenaar Gregor Wrucinski is radeloos. 'Hij is als een kind voor ons'

Foto: Serval Tora

Wrucinski en zijn echtgenote Magdalena hebben samen met een collega de hele dag gezocht naar hun geliefde Tora: een tijgerkat van twee jaar oud. Zondag 11 december ontsnapte Tora vroeg in de ochtend uit het huis van het echtpaar. “Hij loopt los in ons huis en heeft de deur waarschijnlijk zelf geopend. Het is een grote kat en kan bij de deurklink”, vertelt de wanhopige eigenaar.

Geen agressieve kat

De serval is tam naar het echtpaar toe, maar bang voor vreemde gezichten. Wrucinski raadt daarom aan om direct contact op te nemen met hem wanneer iemand het dier ziet. De Zaandammer hoopt dat dit snel gebeurt: de van oorsprong Afrikaanse katachtige kan slecht tegen het koude winterweer. “En er staat een operatie voor zijn castratie gepland”, legt hij uit.

Wie Tora ziet, hoeft zeker niet bang te zijn. “Er zit geen agressie in hem, het is echt een heel lieve kat”, legt Tora's eigenaar uit. “We missen hem heel erg en mijn vrouw huilt de hele dag. Hij is als een kind voor ons." Mocht de verkleumde serval ergens naar binnen lopen, dan vraagt Wrucinski om de deur te sluiten en contact met hem op te nemen. Dit kan via onze tiplijn: 06-30093003.

Tip ons!

💬 Stuur een Whatsapp-bericht met een tip, foto of video naar 06-30093003 (handig om op te slaan in je telefoon)!

📧 Contacteer de redactie of journalisten bij jou in de buurt via ons tipformulier.

Op de hoogte blijven?

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.