Ga naar Content

Tamara bevalt van baby aan boord van KLM-vlucht (maar wist niet dat ze zwanger was)

Een vrouw aan boord van een KLM-vlucht van Ecuador naar Schiphol is afgelopen woensdag onverwachts bevallen van een jongetje. De moeder wist niet dat ze zwanger was. Tot haar grote verbazing had ze na twee persweeën plotseling een baby in haar handen, meldt het Spaarne Gasthuis dat hen na aankomst heeft opgevangen.

Tamara en Maximiliano - Foto: Spaarne Gasthuis

Passagier Tamara had een paar uur voor de landing op Schiphol last van buikpijn. Op de wc bleken die persweeën te zijn en beviel ze tot haar grote verbazing van een baby, die ze Maximiliano heeft genoemd. Tamara wist volgens het ziekenhuis niks van haar zwangerschap en was overvallen door wat haar overkwam.

Aan boord van de Boeing 777, die van de Ecuadoriaanse hoofdstad Quito, via Guayaquil naar Schiphol vloog, zaten ook twee artsen en een verpleegkundige die Tamara te hulp schoten. Maximiliano is naar een van de hulpverleners vernoemd.

Ambulance

Op Schiphol zijn Tamara en haar baby met een ambulance naar het Spaarne Gasthuis in Haarlem gebracht en opgenomen op de geboorteafdeling. Volgens het ziekenhuis maken de twee het goed, Tamara zou oorspronkelijk op Schiphol overstappen op een vlucht naar Madrid. Zodra het mogelijk is, reizen moeder en zoon alsnog naar Spanje.

Meer nieuws over Schiphol
📰 Al het nieuws over Schiphol vind je op nhnieuws.nl/schiphol 
💬 Tips over Schiphol- en luchtvaartverhalen zijn welkom op [email protected]
@
Volg luchtvaartverslaggever Doron Sajet op twitter

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]