Ga naar Content

AZ'ers Reijnders en Jansen kijken Oranje in alle rust thuis: "Met heerlijk kopje thee"

Ondanks dat het WK voetbal in Qatar nog in volle gang is, trainde AZ dinsdag weer voor het eerst na een periode van vakantie en rust. Uiteraard volgen trainer Pascal Jansen en middenvelder Tijjani Reijnders het toernooi op de voet. "Het is een divers WK, maar erg mooi om te zien", aldus Jansen.  

Tijjani Reijnders en Pascal Jansen kijken Nederland-Argentinie thuis voor de buis - NH Sport

Menig Nederlander zal vrijdag met bovengemiddelde interesse gaan kijken naar de kwartfinale tegen Argentinië. In de kroeg of thuis op de bank. Reijnders kiest voor het laatste. "Ik ga kijken met mijn vrouw en wat vrienden. De meeste van mijn vrienden zullen in de kroeg gaan kijken. Daar zal ik dan niet bij zijn."

"Als ze Lionel Messi goed weten te bedwingen dan zeg ik 2-1 voor Nederland."

AZ-trainer Pascal Jansen

Ook Jansen kiest voor de warmte van zijn eigen huiskamer. "Ik zit op tijd op de bank met een heerlijk kopje thee. Dan ga ik genieten van twee mooie ploegen, met mooie spelers. En uiteraard hoop ik dat Nederland een ronde verder komt", aldus Jansen, die voorspelt dat Nederland de halve finale zal bereiken. "Als ze Lionel Messi goed weten te bedwingen, dan zeg ik 2-1 voor Nederland."

Tekst gaat verder onder de video. 

AZ-trainer Jansen over het WK en over 'provocerende pressing' - NH Nieuws

Vaste patronen

Tijjani Reijnders ging ook in op het eventuele voordeel van AZ. De Alkmaarders leveren in tegenstelling tot Ajax en PSV  geen WK-gangers. "Dat kan uiteindelijk een voordeel voor ons zijn. Wij kunnen weer met de volledige groep trainen. Bovendien kunnen we nu weer vaste patronen gaan krijgen in het team. Aan de andere kant blijven de spelers die nu op het WK zijn wel in het ritme zitten van veel wedstrijden spelen", aldus Reijnders na de training van AZ. 

Tijjani Reijnders: "Het kan een voordeel dat wij weer met ze allen op het veld staan" - NH Sport

AZ

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52