Start van hoofdcontent

Haarlem

nl

Haarlemse Nicky maakt al 10 jaar kerstpakketten voor medeminima: "360 dozen en reservelijst"

7 december 2022, 12.00 uur · Aangepast 7 december 2022, 12.44 uur
Door Geja Sikma · Foto: NH Nieuws / Geja Sikma

Maanden lang leeft Nicky Cordes met haar man in een huiskamer vol met boodschappen en dozen. Haar kerstpakketten zijn nu eindelijk gevuld en klaar om volgende week opgehaald te worden. Al tien jaar deelt deze Haarlemse minima vlak voor de kerst de dozen vol gedoneerde kerstkoekjes, koffie en spaghetti uit aan lotgenoten. "Wat de mensen zelf niet kopen."

Ze begon in 2012 met 21 dozen, die ze uitdeelde via het Open Huis in Schalkwijk. En dat op het moment dat ze juist zelf op haar dieptepunt zat en bij de Voedselbank moest aankloppen om haar gezin te kunnen blijven voeden. "Dat was armoede, daar kon je niet van leven." 

Maar dat inspireerde haar juist om haar lotgenoten met kerst een hart onder de riem te steken. En met vrijwilligers en ondertussen haar 'partners in crime' Ina en haar man Hans Meeuwesen en Mirjam Touw weet ze zoveel donaties binnen te slepen dat ze nu kerstboodschappen kunnen doen om 360 Haarlemse minima een pakket te kunnen geven. 

Tekst gaat door na video. 

Kerstpakketten voor medeminima - NH Nieuws / Geja Sikma

Wachtlijsten 

Die wachtlijsten voor nu alweer meer dan vijftien kerstpakketten zitten Nicky Cordes nog wel dwars. Zelf kan ze nu echt geen dozen meer vullen, dus hoopt ze op stadsgenoten die zelf een kerstpakket willen samenstellen. Zij weet dan wel de adressen waar die gebracht kunnen worden. Via haar Facebookpagina Kerstpakketten Haarlem e.o.kunnen mensen haar een berichtje sturen. 

Meer nieuws uit Haarlem e.o.?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Haarlem.

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]