Ga naar Content

Beverwijkse pianoleraar mag ontuchtzaak in vrijheid afwachten

Jean-Claude V., de Beverwijkse muziekleraar die verdacht wordt van ontucht bij twee tienermeisjes tijdens pianolessen, mag voorlopig naar huis. Hij zat al een halfjaar vast in voorarrest, maar dat is nu niet verlengd. 

Piano rechtbank Alkmaar - Foto:

V.'s advocaat Eric Steller had dat gisteren gevraagd bij een zitting in de zaak. De vraag werd kracht bijgezet door de steun van familieleden en kennissen, die met zo'n dertig man naar de rechtbank kwamen. Zij geloven heilig in zijn onschuld: "Ja, hij tikte soms het ritme mee op iemands bovenbeen, maar niet méér dan dat", zei zijn vrouw door haar tranen heen.

Volgens de aanklacht heeft V. tijdens pianolessen tussen 2011 en 2017 twee meisjes meerdere malen betast. De meisjes, inmiddels vrouwen, zijn nu rond de 23 jaar. Bij één zou hij in die periode ook eens met zijn pink in haar vagina zijn binnengedrongen. Afgelopen zomer werd V. opgepakt en sindsdien zat hij vast. 

De officier van justitie noemde het gisteren 'zorgelijk dat V. nog steeds geen kwaad ziet in een kusje op een schouder, of een hand op een been.'

(Tekst loopt door)

Lees hier meer over deze zaak

'Heb het niet gedaan'

V. weerspreekt de beschuldigingen: "Ik heb het niet gedaan, maar het kán ook helemaal niet op de manier zoals die beschreven is", sprak Steller gisteren voor hem. 

De advocaat vroeg gisteren om die reden naar een extra onderzoek naar de opstelling van de piano en stoelen in de woonkamer van V., de plek waar hij lesgaf. Dat zou volgens hem aantonen dat het binnendringen bijna onmogelijk is geweest. Dat verzoek wees de rechtbank vandaag voor de tweede keer af.

Wel mag V. dus naar huis, maar hij mag geen contact opnemen met de vrouwen en niet bij ze in de buurt komen. Ook mag hij geen muziekles meer geven aan minderjarigen. Dat wilde hij overigens toch al niet meer, vertelde zijn advocaat gisteren. De inhoudelijke zaak is 9 maart, daarna doet de rechter uitspraak.

Meer nieuws uit de IJmond?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit de IJmond. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/IJmond

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]