Ga naar Content

Hoge hakjes of een kroket in je boom: met kerst 2022 mag het lekker uit de bocht

Je kerstboom voorzien van een zelfgekozen lichtshow en geen gewone kerstbal maar hoge hakjes of, waarom niet, een kroket in de boom. De sint is er weer van tussen dus mag de focus weer volledig op de kerst. In een groot tuincentrum in Amsterdam Osdorp zijn ze met talloze vierkante meters aan kerstversieringen helemaal klaar voor de 'most wonderful time of the year'. "Met kerst 2022 is het de kunst de aankleding helemaal in je eigen stijl te doen", aldus vloermanager Niek Ottenhof. 

Met kerst 2022 is het de kunst het helemaal in je eigen stijl aan te kleden - NH Nieuws

De kunstboom is nog altijd in opmars. Ze zijn er in alle soorten en maten en vaak bedrieglijk echt. "Mensen kiezen steeds vaker voor een kunstboom", aldus Niek. "Je doet er lekker lang mee en het is natuurlijk ook duurzaam." En ook qua prijs is er voor ieder wat wils. Zo staat er een exemplaar voor het lieve sommetje van ruim zeventienhonderd euro. Maar dan heb je ook wel een levensechte boom van vier meter hoog. 

Personaliseer je kerstboom

En die boom kun je vervolgens voorzien van je zelf samengestelde lichtshow. "De lampjes kan je met een app bedienen. Ze kan kiezen tussen talloze kleuren, patronen", legt de vloermanager uit. "Je kan het zo gek niet bedenken of het kan." En verder hangen er wanden vol met allerhande kerstballen, maar dan in elke denkbare vorm. Van hamburgers tot een stronkje broccoli tot aan een kerstman met tatoeages en een zonnebril. "En zo kun je je boom helemaal naar je eigen voorkeur aankleden", licht Ottenhof toe. 

Ondanks dat het sinterklaasfeest nog een beetje nagalmt, is het toch al aardig druk op de kerstafdeling. "Gister pakjesavond gevierd met de kleintjes", vertelt een jonge moeder. "Maar vandaag gaat de kerstboom meteen het huis in. Ik heb er zin in."

Download de app

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app.

Download on the App StoreOntdek het op Google Play