Start van hoofdcontent

AMSTERDAM

nl

Zonder WK-gangers sluit Ajax Spaans trainingskamp af met nederlaag

3 december 2022, 15.59 uur · Aangepast 3 december 2022, 17.00 uur · Door Milton Pus

Ajax oefende zaterdagochtend tegen Blackburn Rovers als afsluiting van het trainingskamp in Marbella. Veel spelers die normaal gesproken spelen bij Jong Ajax kregen een kans. De oefenwedstrijd eindigde in 0-2 door twee goals van Tyrhys Dolan. 

Brian Brobbey deed mee tegen Blackburn Rovers - Pro Shots / Paul Meima

Opvallend was de basisplaats voor de Turk Ahmetcan Kaplan. De verdediger, die afgelopen zomer overkwam van Trabzonspor, keerde na maanden blessureleed terug. Hij raakte geblesseerd in augustus bij Jong Turkije.

Na zestien minuten kreeg Ben Brereton een kans, maar doelman Maarten Stekelenburg stak daar een stokje voor. Hierna namen de Amsterdammers het initiatief over en kregen zij mogelijkheden via Brian Brobbey en Francisco Conceiçao. 

Tekst gaat verder onder de samenvatting

Dolan slaat toe

Na de rust waren het de Britten, die de leiding namen. Tyrhys Dolan zette zijn ploeg op voorsprong: 0-1. Christian Rasmussen probeerde zijn stempel te drukken, maar faalde. Het was Dolan, die de net ingebrachte goalie Tom de Graaff liet vissen: 0-2. Verder dan een paar speldenprikjes kwam Ajax daarna niet. 

Vanavond gaan de Amsterdammers terug naar de hoofdstad. De eerste wedstrijd van de tweede seizoenshelft is 8 januari. Dan speelt Ajax in Nijmegen tegen NEC. 

Opstelling Ajax: Stekelenburg (69. De Graaff); Rensch (69. Gooijer), Kaplan (46. Aertssen), Bassey (69. Hato), Wijndal (83. Giovanni), Regeer (69. Misehouy), Rasmussen (69. Martha), Fitz-Jim; Conceiçao (83. Kjaer), Brobbey (46. Lucca) Hlynsson (69. Vos) 

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52