Start van hoofdcontent

ALKMAAR

nl

Man (51) met geweld van portemonnee beroofd voor Alkmaars restaurant

3 december 2022, 15.58 uur · Aangepast 3 december 2022, 17.12 uur · Door Redactie Alkmaar e.o.

Een 51-jarige man is gisteravond aan de Arcadialaan in Alkmaar onder bedreiging van een steekwapen en met geweld beroofd van zijn portemonnee. 

Man (51) beroofd voor restaurant Kokusai in Alkmaar - Foto: Inter Visual Studio

Als de man rond 23.30 uur voor restaurant Kokusai staat, wordt hij benaderd door iemand die geld van hem eist. De man weigert zijn portemonnee af te staan, waarna de verdachte de man tevergeefs een klap probeert te geven. 

De verdachte haalt vervolgens een steekwapen uit zijn zak, waarop het slachtoffer zich uit de voeten probeert te maken. Daar slaagt de man niet in, want de verdachte grijpt zijn jas en brengt hem daarmee ten val. Onder bedreiging van het steekwapen staat de 51-jarige man zijn portemonnee alsnog af. 

Tweede verdachte

Als de verdachte zijn buit binnen heeft, slaat hij rennend op de vlucht richting de Huibert Pootlaan. De politie vermoedt dat het om twee verdachten gaat, want rond het moment van de beroving zag het slachtoffer een verdacht persoon op een parkeerplaats staan.

Beide mannen droegen donkere kleding. Wie vrijdagavond rond 23.30 uur op of rond de Arcadialaan iets verdachts heeft gezien, of camerabeelden heeft van de gewelddadige beroving, wordt gevraagd zich te melden bij de politie. 

💬 Wil je niets missen uit Alkmaar en omgeving?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]