Ga naar Content

Drukte in winkelstraten door vroege pakjesavond, veel hulpsinterklazen op koopjesjacht

Omdat 5 december dit jaar op maandag valt, wordt Pakjesavond in veel huishoudens vandaag of morgen gevierd. In veel winkelstraten is het daarom vandaag een komen en gaan van hulpsinterklazen, die last minute dat felbegeerde cadeau hopen te scoren. Zo ook in het centrum van Haarlem, waar de pakjes, strooigoed en chocoladeletters in hoog tempo over de toonbank vliegen. 

Hulpsinten gestrest door vervroegde Pakjesavond - Foto: NH Nieuws

"Laatste minuten werk, zoals heel vaak", vat één van de hulpsinterklazen zijn middag samen. Hij hoort dan ook bij de groep gestreste sinterklazen. "Een beetje wel ja. En ook een sinterklaas die zonder briefje van huis gegaan is, dus het is heel lastig om wat te verzinnen."

Verder valt het op dat er veel mensen op straat zijn die Sinterklaas overslaan, maar wel kerstmis met cadeaus vieren. Een oudere mevrouw vindt dat een beetje jammer, maar zij mist de stress niet. "Elke keer die pakjes en verzinseltjes en dingen die je moet maken. Dan denk ik: 'Laat maar zitten.'"

Tip ons!

💬 Stuur een Whatsapp-bericht met een tip, foto of video naar 06-30093003 (handig om op te slaan in je telefoon)!

📧 Contacteer de redactie of journalisten bij jou in de buurt via ons tipformulier.

Op de hoogte blijven?

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.