Ga naar Content

Gewichtheffer Adela Pijcke (57) pakt titel én verbreekt wereldrecord op WK in Orlando

Adela (57) uit Julianadorp kan haar geluk niet op. Op het WK gewichtheffen boven de 35 jaar in Orlando is ze niet alleen wereldkampioen geworden, maar heeft ze ook het wereldrecord verbeterd. "Ik ben zo blij."

Adela Pijcke is wereldkampioen - Foto: Privéfoto

Eerder al ging NH Nieuws langs bij Adela en haar dochter Diana (37) in Julianadorp. Moeder en dochter maakten zich toen op voor het WK in Orlando en waren hard aan het trainen.

Tekst gaat door onder video

Adela en Diana naar het WK gewichtheffen voor masters in Orlando - NH Nieuws

Zwaarste wedstrijd ooit

Volgens Diana was de wedstrijd 'echt vreselijk' en de zwaarste wedstrijd uit haar leven. "De sfeer onder alle deelnemers was niet fijn. Iedereen probeerde mij uit mijn focus te halen." Maar, zo vervolgt de 57-jarige gewichtheffer, ook zonder resultaat. En zo blijkt: ze werd eerste in haar leeftijdscategorie én verbrak het wereldrecord. "Ik heb echt het beste uit mijzelf gehaald gisteren."

Afwachten

Voor dochter Diana is het nog even afwachten. Zij is aanstaande donderdag aan de beurt. Tot die tijd heeft ze het geweldig in Orlando: "Ik geniet hier samen met al mijn sportvrienden en heb de tijd van mijn leven." Ze gaat haar uiterste best doen voor een zo goed mogelijk resultaat. Iets waar haar moeder Adela het volste vertrouwen in heeft.

Lees ook

Tip ons!

💬 Stuur een Whatsapp-bericht met een tip, foto of video naar 06-30093003 (handig om op te slaan in je telefoon)!

📧 Contacteer de redactie of journalisten bij jou in de buurt via ons tipformulier.

Op de hoogte blijven?

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.