Start van hoofdcontent

SCHAGEN

nl

Zwaar vuurwerk afgestoken in treincoupé bij station Schagen: 'Te idioot voor woorden'

3 december 2022, 11.43 uur · Aangepast 5 december 2022, 10.17 uur · Door Redactie

Twee reizigers in een sprinter tussen Amsterdam en Den Helder hebben vannacht gehoorschade opgelopen door een explosie in de coupé waarin zij zaten. Dat gebeurde rond 2.15 uur ter hoogte van station Schagen. De politie onderzoekt de betrokkenheid van een 18-jarige jongeman uit de gemeente Schagen, die zelf gewond raakte aan zijn hand. 

Inter Visual Studio

Hoewel de politie onderzoek doet naar de rol van de 18-jarige, is er nog niemand als verdachte aangemerkt en zijn er nog geen verdachten aangehouden. Wel laat een woordvoerder van de politie weten ervan uit te gaan dat het vuurwerk bewust is afgestoken.  

De reizigers met gehoorschade hebben nog geen aangifte gedaan. De NS overweegt momenteel om dit wel te doen. Om wat voor zwaar vuurwerk het gaat, is tot nu toe onbekend. "We doen op dit moment nog onderzoek, ook naar de rol van de 18-jarige man uit de gemeente Schagen."  

'Groot raadsel'

Een woordvoerder van de NS noemt de actie 'te idioot voor woorden'. "Waarom iemand dit is zijn hoofd haalt, is voor ons een groot raadsel." Hoeveel passagiers op het moment van de explosie in de coupé zaten is onbekend. 

De politie roept ooggetuigen die nog geen verklaring hebben afgegeven, of mensen die het incident hebben gefilmd, op zich te melden. 

Tip ons!

💬 Stuur een Whatsapp-bericht met een tip, foto of video naar 06-30093003 (handig om op te slaan in je telefoon)!

📧 Contacteer de redactie of journalisten bij jou in de buurt via ons tipformulier.

Op de hoogte blijven?

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.