Ga naar Content

Ajax doet Kik Pierie weer van de hand: verdediger op huurbasis naar Excelsior

Kik Pierie vertrekt opnieuw op huurbasis bij Ajax. De 22-jarige voetballer maakt het seizoen af bij Excelsior Rotterdam. De centrale verdediger wordt door de Kralingers voor de rest van het seizoen gehuurd van Ajax.

Kik Pierie in de wedstrijd tegen VVV-Venlo - Foto: Pro Shots / Toon Dompeling

"Ik wist dat ik in de winter een volgende stap wilde maken", vertelt Pierie op de website van Excelsior. "Dan ga je kijken welke clubs interesse hebben en naar clubs waar ik interessant voor kan zijn. Ik kwam heel snel uit bij Excelsior Rotterdam. Ondanks dat zij niet beschikking hebben over een ruime begroting, doen zij er alles aan om te denken in creatieve oplossingen. Die mentaliteit spreekt mij aan."

Pierie was dit seizoen een vaste waarde bij Jong Ajax. Dit seizoen speelde hij vijftien wedstrijden in het shirt van de beloftenploeg. Tot een debuut in het eerste kwam het echter niet.

In de zomer van 2019 kwam Pierie over van sc Heerenveen. De afgelopen twee seizoenen werd Pierie verhuurd aan FC Twente. Vanwege een slepende rugblessure kwam hij in Enschede weinig aan spelen toe.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Kijk elke vrijdag om 17.10 uur naar voetbal talkshow de Aftrap
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52