Ga naar Content

De kerstboom wordt steeds vroeger opgetuigd: "Mensen zoeken de gezelligheid"

Wachten tot na Sinterklaas met het optuigen van de kerstboom, dat gebeurt al lang niet meer overal. En in veel huizen hangt de kerstverlichting alweer voor de ramen. Helderse kerstboomverkoper Martijn Frinks ziet al een paar jaar dat mensen steeds eerder langskomen voor een boom.

Foto:

"Sinds de coronaperiode merk je dat mensen eerder de gezelligheid in huis willen", vertelt Frinks. Hij verkoopt al jaren met veel plezier kerstbomen, sinds drie jaar bij het hoveniersbedrijf van vader Ed Frinks aan de Middenweg. 

In de video vertelt Martijn Frinks waarom de kerstbomen steeds vroeger worden verkocht:

Kerstbomen al weer vroeg verkocht - NH Nieuws / Else van der Steeg

"Het is elk jaar een feest om dit te mogen doen", zegt Frinks. Hij merkt dat de echte kerstboom onverminderd populair blijft vergeleken met de kunstkerstboom. "Mensen houden van de geur."

Tegenwoordig wordt vooral de Nordmann kerstboom veel verkocht, omdat die lang goed blijft en er weinig naalden uitvallen. Extra handig dus, nu mensen de boom steeds langer laten staan. "Een ouderwetse boom prikt heel erg, maar de naalden van de Nordmann doen dat helemaal niet. Als je 'm wel water geeft, blijft hij goed tot na de kerst."

💬 Wil je niets missen uit de Noordkop?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]