Start van hoofdcontent

ALKMAAR

nl

Brand in portiekflat in Alkmaar, vier appartementen onbewoonbaar

30 november 2022, 14.15 uur · Aangepast 30 november 2022, 20.08 uur · Door Redactie Alkmaar e.o.

Een grote brand woedde vanmiddag op de derde etage van een portiekflat aan de Mesdaglaan in de Alkmaarse wijk Hoefplan. Vier appartementen zijn onbewoonbaar verklaard. Er zijn geen gewonden gevallen.

Foto: brand - Inter Visual Studio

De brand brak rond 14.00 uur uit en trok veel bekijks in de straat. De brand sloeg over naar een appartement op de vierde verdieping. Meerdere omliggende woningen werden ontruimd, meldt de Veiligheidsregio aan NH Nieuws en Alkmaar Centraal.

Vier woningen zijn door de brand getroffen en niet langer bewoonbaar, voor de gedupeerde bewoners wordt alternatieve huisvesting geregeld.

Extra veel hulpdiensten

Vier tankwagens en twee hoogwerkers waren die opgegaan om het vuur onder controle te krijgen. Onder meer vanuit Heiloo en Wormerveer werd versterking opgeroepen. Ook was een traumateam onderweg vanuit Rotterdam, maar die is uiteindelijk weer omgekeerd. "Omdat het gaat om een portiekflat zijn extra veel hulpdiensten deze kant opgekomen", legt woordvoerder Evelien Tromp uit.

Een aantal mensen is nagekeken door ambulancepersoneel, maar niemand hoefde uiteindelijk naar het ziekenhuis. De brandweer zou wel een kat uit de vlammen hebben gered.

Foto: brand - Inter Visual Studio

💬 Wil je niets missen uit Alkmaar en omgeving?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]