Ga naar Content

Twee herten doodgereden in één nacht op de Zeeweg in Overveen: "Dit gaat vaker gebeuren"

Afgelopen nacht zijn twee herten in botsing gekomen met passerende auto's op de Zeeweg. Het eerste incident gebeurde rond 01.00 uur, het dier overleed direct aan zijn verwondingen. Bij de tweede aanrijding raakte een hert zwaargewond en is het even later uit zijn lijden verlost. Willem van der Sloot, ook wel de hertenfluisteraar van Zandvoort genoemd, is boos en verdrietig. "Dit gaat nog veel vaker gebeuren."

Dit is een foto van een aangereden hert van eerder dit jaar. - Foto: Inter Visual Studio / Michel van Bergen

De eerste aanrijding vond plaats ter hoogte van het strand van Bloemendaal aan Zee. Een 22-jarige automobilist, die in de richting van Haarlem reed, kon het plotseling overstekende hert niet meer ontwijken en knalde er vol tegenaan.

Het tweede incident vond vier uur later plaats, even na 05.00 uur, ongeveer een kilometer verderop. Het hert bleef gewond achter langs de weg. Een automobilist had het dier zien liggen en heeft de politie geïnformeerd. Waarschijnlijk is de betrokken auto na het incident doorgereden. Het gewonde dier is door 'een boswachter', aldus de politie, uit zijn lijden verlost.

Of beide voertuigen veel schade hebben opgelopen, is onbekend. 

Hertenfluisteraar Willem 'verdrietig en boos'

Zandvoorter Willem van der Sloot maakt zich al lang druk over alle aanrijdingen met herten en reeën op de Zeeweg. Hij vermoedt dat de beesten de weg op vluchten, omdat er vanaf het najaar ook op ze wordt gejaagd, vooral gedurende de nacht. Volgens Willem zijn de hekken langs de weg in slechte staat, waardoor het de dieren nog makkelijker wordt gemaakt om de weg op te gaan. Ondanks Willem zijn roep om aandacht voor dit probleem, vindt hij vooralsnog nergens een helpende hand. "Je zal zien dat er pas actie wordt ondernomen als er een dodelijk menselijk slachtoffer valt."

Eerder maakten we de volgende reportage met Willem, die laat zien hoe slecht de hekken langs de Zeeweg eraan toe zijn:

Het hek langs de Zeeweg en Boulevard is verouderd en door de gaten kunnen herten makkelijk de weg op raken. - NH Nieuws

Lees ook

Meer nieuws uit Haarlem e.o.?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Haarlem.

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]