Start van hoofdcontent

SCHERMERHORN

nl

Spelende kinderen op nieuw wegdek N243: "Dat rijdt best!"

1 december 2022, 07.15 uur · Aangepast 1 december 2022, 10.21 uur · Door Redactie Alkmaar e.o.

De werkzaamheden aan de N243 bij Schermerhorn zijn bijna afgerond. Aannemer Boskalis leek het daarom een leuk idee om de leerlingen van basisschool De Bonte Mol uit Schermerhorn de eerste meters op het nieuwe asfalt te laten afleggen. Eerder deze week kwamen de kinderen massaal opdagen met skelters, fietsen, skeelers en steppen. 

Spelende kinderen op de N243 - Alkmaar Centraal

De aanwezige leerlingen kregen wel een opdracht mee: verspreid over de weg waren 'grote mensen' met letters te vinden. Wanneer alle letters gevonden waren moest er een woord gevormd worden. Dat woord bleek 'mollen' te zijn. "Wij zitten op De Bonte Mol op school, dus dat is best logisch", vertelt een van de enthousiaste deelnemertjes tegen mediapartner Alkmaar Centraal

"Het is net nieuw dus dat rijdt best!", klinkt het vanaf de N243. Vooral Hugo rijdt trots rond op zijn overcomplete skelter met onder meer een indrukwekkende toeter: "Hij heeft een toeter, zwaaiverlichting en een versnellingsbak!"

Zes rotondes

Projectleider voor de provincie Stef Bakker is ook trots: "De weg was hoognodig aan groot onderhoud toe en moest ook veiliger worden gemaakt. De belangrijkste maatregel is dan ook het plaatsen van zes rotondes waarvan twee hier bij Schermerhorn". Volgens Bakker liggen de werkzaamheden goed op schema en zal de weg maandag 5 december weer worden heropend.

Toch is het project nog niet af, ook de Middenweg wordt straks afgesloten: "In de loop van januari gaan we weer beginnen en dan gaan we naar de Middenweg, maar het traject bij Schermerhorn blijft open." De werkzaamheden aan de N243 worden in delen uitgevoerd en zullen nog tot eind 2023 duren. 

💬 Wil je niets missen uit Alkmaar en omgeving?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]