Ga naar Content

Nieuwe arrestatie na woningroof waarbij fortuin aan Pokémonkaarten werd gestolen

In het onderzoek naar een gewelddadige woningoverval in Nieuw-Vennep is vandaag een nieuwe verdachte aangehouden. Bij de overval eind oktober werd een 46-jarige man beroofd van ruim €15.000 euro aan Pokémonkaarten, contant geld en kleding. Het slachtoffer werd daarbij vastgebonden, onder schot gehouden en is meerdere keren geslagen.

Foto: NieuwsFoto.nl

Eind oktober werd rond 14.00 uur aangebeld bij het slachtoffer. Nietsvermoedend doet hij de deur open als er drie onbekende mannen voor de deur staan. Omdat de man een bedrijf aan huis heeft, staan er wel vaker onbekenden voor de deur. Hij laat de mannen daarom binnen en nodigt ze uit in zijn bedrijfsruimte waar het vervolgens compleet mis gaat. 

"Een van de mannen richtte direct een wapen op het hoofd van het slachtoffer"

Woordvoerder Politie

"Een van de mannen richtte direct een wapen op het hoofd van het slachtoffer", vertelde een woordvoerder van de politie begin deze maand. "Of het om een echt of een nep vuurwapen ging, is niet bekend, maar dankzij zijn ervaring met vechtsporten slaagt de man erin het wapen weg te slaan. Toch trekken de overvallers aan het langste eind: ze overmeesteren hun doelwit door op hem te gaan zitten", aldus de politie. 

Fortuin aan Pokémonkaarten

De man wordt zwaar mishandeld: ze slaan hem meerdere keren met het vuurwapen op zijn hoofd, binden hem vast en schoppen hem. Vervolgens doorzoeken ze de woning en nemen kleding, zestien handgemaakte turnpakken en 500 Pokémonkaarten ter waarde van €15.000 euro mee. 

Begin deze maand toonde de politie beelden van twee verdachten in tv-programma Opsporing Verzocht. Eerder die dag werd namelijk een 31-jarige verdachte uit Rotterdam aangehouden voor betrokkenheid bij de overval. 

Lees ook

Nieuws uit Haarlemmermeer 

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlemmermeer. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

💡 Stuur ons jouw nieuwstips naar [email protected]

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via https://www.nhnieuws.nl/haarlemmermeer

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]