Ga naar Content

Verdachte man 'met gevaarlijke stoffen' op Schiphol Plaza aangehouden

De verdachte man die vanochtend op het bureau van de Koninklijke Marechaussee (KMar) op Schiphol Plaza claimde dat hij gevaarlijke stoffen bij zich had, is aangehouden. 

Foto: VLN Nieuws

Het gaat om een 55-jarige man die eerder vandaag landde op Schiphol, zo bevestigde de KMar aan Schiphol-verslaggever Doron Sajet. 

De verdachte is op het bureau van de KMar door specialisten gecontroleerd en door een ontsmettingsstraat gehaald, zo laat de KMar weten. Hij is opgepakt op verdenking van bedreiging.

Of de man inderdaad gevaarlijke stoffen bij zich had, en om welke stoffen het dan ging, is nog niet bekend. 

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Nadat de man zich vanochtend bij de Kmar op Schiphol Plaza had gemeld, sloegen marechaussees direct groot alarm. Zo werden ambulances en brandweer opgetrommeld en een deel van Schiphol Plaza afgezet. Eerder vanochtend ging het nog om een kleine afzetting, maar het afgezette gebied is in de loop van de ochtend en middag uitgebreid.

Treinreizigers

De afzetting op Plaza hindert treinreizigers, omdat zij niet alle perrons kunnen bereiken. Ook het Jan Dellaertplein - het plein voor Schiphol Plaza - is gedeeltelijk afgezet, ziet onze verslaggever. Voor busreizigers is een corridor opgezet, zodat zij tussen de afzettingen door de busplatformen kunnen bereiken. 

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Meer nieuws over Schiphol
📰 Al het nieuws over Schiphol vind je op nhnieuws.nl/schiphol 
💬 Tips over Schiphol- en luchtvaartverhalen zijn welkom op [email protected]
@
Volg luchtvaartverslaggever Doron Sajet op twitter

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]