Ga naar Content

Op de ijsbaan en het land, Ruud Slagter ontkomt niet aan zijn bloemkolen

Wie Ruud Slagter zegt, zegt bloemkolen. In het dagelijks leven werkt hij als bloemkoolteler keihard mee in het bedrijf van zijn familie. Op zaterdag gaan de schaatsen met bloemkolenprint onder. Afgelopen weekend had hij op zijn thuisbaan in Hoorn willen schitteren op de marathon, maar na 44 rondes was het over. "Ik kwam er al snel achter dat de combinatie tussen werk en sport zijn tol gaat eisen.''

Ruud Slagter aan het werk op het bloemkoolveld - NH Nieuws

De 26-jarige schaatser uit Lutjebroek kwam dit seizoen in vijf van de zes wedstrijden niet aan de finish. De stap van de beloftendivisie naar het hoogste niveau van de Marathon Cup valt hem zwaar. "Ik heb de afgelopen weken mijn bovenbenen overbelast. en ben onder behandeling bij de fysiotherapeut. De komende weken zal het weer beter moeten gaan", aldus een hoopvolle Slagter die in het peloton 'de bloemkolenkoning' wordt genoemd. 

''Mijn eerste doel is dan ook om de wedstrijden uit te rijden''

Marathonchaatser Ruud Slagter

De afgelopen seizoenen won Slagter met zijn team Bauerfeind alles wat er te winnen viel in de  beloftendivisie. "We hebben als team de stap gemaakt naar het hogere niveau om een nieuwe uitdaging te zoeken. In de topdivisie wordt er wel echt veel harder gereden. Mijn eerste doel is dan ook om de wedstrijden uit te rijden."

Volgende week wordt er geen Marathon Cup gereden. Op 11 december gaat het seizoen verder. Dan strijden de schaatsers in Deventer om de prijzen. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Kijk elke vrijdag om 17.10 uur naar voetbal talkshow de Aftrap
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52