Ga naar Content
Amsterdam

Rust wedergekeerd op Mercatorplein in Amsterdam-West na ongeregeldheden overwinningsfeest Marokko

27 november 2022, 17.07 uur · Aangepast 27 november 2022, 22.58 uur
Door: Redactie · Foto: Inter Visual Studio

Op het Mercatorplein in Amsterdam-West is de rust wedergekeerd nadat er eerder vanavond ongeregeldheden uitbraken na de winst van Marokko tijdens de WK-wedstrijd tegen België. Een persoon is aangehouden voor het afsteken van zwaar vuurwerk. 

De onrust begon aan het eind van de middag. Rond 19.45 uur besloot de Amsterdamse driehoek van politie, justitie en burgemeester de ME in te zetten, maar tegen die tijd was het plein al zo goed als leeg. Tijdens de rellen waren ongeveer vijfhonderd supporters aanwezig. Hierdoor waren de straten om het plein heen moeilijk begaanbaar. 

Nadat het Marokkaans elftal vanmiddag met 2-0 won van België, stroomde het kruispunt tussen de Hoofdweg en de Jan Evertsenstraat vol met uitzinnige voetbalfans. Aan het begin van de avond was dit nog een feestende menigte, maar daarna sloeg de sfeer om. Enkele supporters hebben gericht vuurwerk afgestoken naar de politie. Daarnaast zijn meerdere brandjes gesticht en is een auto vernield en in brand gestoken. Omwonenden hadden veel last van de ongeregeldheden.

De politie onderzoekt de incidenten en sluit niet uit dat er meer mensen worden aangehouden. Komende donderdag speelt Marokko tegen Canada. De politie meldt dat er wordt gekeken naar 'wat de ongeregeldheden betekenen voor de inzet tijdens de aankomende wedstrijd'.

Brandende auto en ongeregeldheden op Mercatorplein in Amsterdam-West na voetbalwedstrijd Marokko - NH Nieuws

Tip ons!

💬 Stuur een Whatsapp-bericht met een tip, foto of video naar 06-30093003 (handig om op te slaan in je telefoon)!

📧 Contacteer de redactie of journalisten bij jou in de buurt via ons tipformulier.

Op de hoogte blijven?

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.