Ga naar Content

Oud-AZ'er Zakaria Aboukhlal schiet Marokko naar sensationele zege op WK

Op het WK-voetbal is Marokko er vanmiddag in geslaagd om Belgie met 2-0 te verslaan. De overwinning had een Noord-Hollands tintje. De bevrijdende tweede treffer kwam van de voet van oud-AZ'er Zakaria Aboukhlal, nadat ex-Ajacied Hakim Ziyech hem de assist gaf. 

Oud-AZ speler Zakaria Aboukhlal de gevierde man tegen België - Foto: Pawel Andrachiewicz/Pro Shots

Het doelpunt van Aboukhlal was niet het enige opvallende momentje. Eerder in de wedstrijd schoot Hakim Ziyech een, door hemzelf versierde vrije trap, achter doelman Thibaut Courtois. Op aanraden van de VAR werd de treffer uiteindelijk afgekeurd. Verdediger Romain Saïss belemmerde het zicht van doelman vanuit buitenspelpositie.

Twee miljoen

Aboukhal speelde in de jeugd van Willem II en PSV. In 2019 maakte hij de overstap naar AZ waar hij zijn doorbraak beleefde. De vleugelaanvaller kwam in Alkmaar tot negentig officiële wedstrijden waarin hij twaalf keer wist te scoren.  Afgelopen zomer nam het Franse Toulouse hem voor twee miljoen over van de Noord-Hollanders.

Tekst loopt door onder tweet

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Door een eerder 0-0 gelijkspel tegen Kroatië heeft Marokko inmiddels vier punten verzameld. België won eerder dit toernooi van Canada en blijft op drie punten staan.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Kijk elke vrijdag om 17.10 uur naar voetbal talkshow de Aftrap
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52