Ga naar Content

Deze Noord-Hollandse sporters en coaches staan op de shortlist van het Sportgala

Veel Noord-Hollandse sporters maken kans om in de prijzen te vallen. Op woensdag 21 december maken zij kans om op het Sportgala van NOC*NSF verkozen te worden tot beste Sportvrouw, Sportman, Sportploeg, Paralympische sporter en Coach van het Jaar.

Irene Schouten winnaar 5 kilometer - Foto: Pro shots

Bij de vrouwen zijn drie Noord-Hollanders genomineerd. Irene Schouten kroonde zichzelf tot Koningin van de Winterspelen met drie gouden medailles (3.000, 5.000 en massastart) en nog een bronzen plak met de ploegenachtervolging. Jessica Schilder verraste dit jaar op de WK atletiek met een bronzen plak. Dat deed ze met een Nederlands record van 19 meter en 77 centimeter. Een paar weken later kroonde de Volendamse zich tot Europees kampioen kogelstoten met een recordstoot van 20,24 meter. Anouk Vetter won de prestigeuze meerkamp van Götzis en pakte het zilver op de WK.

Genomineerde vrouwen: Jessica Schilder (atletiek), Irene Schouten (schaatsen), Anouk Vetter (atletiek)

Tekst loopt door onder de video.

Compilatie huldiging Irene Schouten in Wervershoof - NH Nieuws

Bij de mannen zijn veel grote namen genomineerd. Max Verstappen, Mathieu van der Poel en Abdi Nageeye behoren tot de grote kanshebbers. Yoeri Havik uit Zaandam is ook één van de kanshebbers. De 31-jarige baalwielrenner won goud op het WK op het onderdeel puntenkoers.

Genomineerde mannen: Yoeri Havik (baanwielrennen)

Tekst loopt door onder de foto.

Yoeri Havik was geëmotioneerd na zijn zege - Foto: Baptiste Fernandez/Icon Sport

Bij de para-atleten zijn Jetze Plat, Caroline Groot en Jean-Paul Montanus genomineerd. Plat werd deze week wereldkampioen para-triathlon in Abu Dhabi. Bij de coaches zijn Merijn Zeeman, de succesvolle ploegleider van Jumbo-Visma en shorttrack-coach Jeroen Otter kanshebbers om in de prijzen te vallen.

Genomineerde para-sporters: Jetze Plat (para-triathlon/wielrennen), Caroline Groot (para-baanwielrennen), Jean-Paul Montanus (para-tafeltennis)

Coach van het Jaar: Merijn Zeeman (wielrennen), Jeroen Otter (shorttrack)

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Kijk elke vrijdag om 17.10 uur naar voetbal talkshow de Aftrap
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52