Ga naar Content

Fietser (15) overlijdt na aanrijding met taxi in Volendam

De 15-jarige jongen die vannacht werd aangereden op zijn fiets door een taxi in Volendam is aan zijn verwondingen overleden. Dat bevestigt de politie.

Foto: Inter Visual Studio

Het ongeluk gebeurde rond 00.30 uur op de Heideweg, ter hoogte van Bowling en Partycentrum de Zedde. Een taxichauffeur, een 27-jarige man uit Amsterdam, reed de tiener aan. De fietser werd volgens een ooggetuige 'weggeslingerd' en 5 meter verderop gevonden.

Alle hulpdiensten kwamen in actie. Het slachtoffer werd volgens omstanders gereanimeerd en zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht. De taxichauffeur is na het ongeval aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Daar is een bloedmonster bij hem afgenomen. Na de uitslag zal de bestuurder worden gehoord. Verder gaat de afdeling verkeersongevallen analyse van de politie onderzoek doen naar de aanrijding.

Steunbetuigingen

Volendam is in diepe rouw. Op Facebook staan er tientallen steunbetuigingen voor de nabestaanden, familieleden, vrienden en vriendinnen. Veel Volendammers plaatsen een foto van een kaars om zo de familie kracht en steun toe te wensen.

De jongen was een leerling van het Don Bosco College in Volendam. De school opent vanmiddag de deuren van 15.30 tot 17.00 uur voor leerlingen die naar aanleiding van het tragische ongeval behoefte hebben om naar school te komen. Docenten en schoolleiding zijn daar aanwezig om leerlingen op te vangen.

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Zaanstreek-Waterland?

Taalfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]