Samenvatting: SEW toont spierballen en bezorgt Volendam harde nederlaag

Voorafgaand aan de confrontatie tussen SEW (derde) en HV Volendam (vierde) was het verschil drie punten. In sporthal De Bloesem in Wognum bleek het onderscheid vanavond veel groter, want de handbalsters uit Nibbixwoud haalden uit tegen Volendam: 42-26.

Samenvatting: SEW - HV Volendam - NH Sport

De Volendammers waren in de eerste helft erg slordig. Volendam-trainer Zsigmond Makay coachte druk langs de lijn, omdat hij zeer ontevreden was. De Nibbixwouders profiteerden optimaal van de slordigheden bij Volendam.

SEW-doelvrouw Myrthe Mak had mooie reddingen in huis en hield daarnaast twee strafworpen tegen. Andere uitblinksters waren Eline Veltrop en Isa op den Kelder die er lustig op los scoorden. Mede daardoor was het 20-13 bij de rust voor de Westfriezen.

Tekst gaat verder onder de video.

SEW-trainer Vijverberg: "Het tot en met de laatste minuut laten zien" - NH Sport

Krachtsverschil immens

Na rust werd SEW sterker en sterker. Het krachtsverschil tussen de teams was duidelijk merkbaar. De koppies gingen bij Volendam hangen en de handbalsters werden steeds slordiger. Mede door vele tijdstraffen en overtredingen konden SEW simpel uitlopen.

Voor Volendam was het een pijnlijke tweede helft, omdat het leek alsof de speelsters er met de pet naar gooiden.

Volendam-trainer Makay: "We liepen al te snel achter de feiten aan" - NH Sport

SEW kende geen genade en zette de eindstand van 42-26 op het scorebord. Noëlle Kistemaker werd verkozen tot man of the match.