Ga naar Content

Anticlimax voor bloemkolenkoning Slagter; schaatser moet wéér vroegtijdig uitstappen

Het zit de 'bloemkolenkoning' van de Marathon Cup, Ruud Slagter, nog niet mee. De schaatser uit Lutjebroek haalde pas één keer de finish en ook vandaag lukte dat niet. Slagter moest op ijsbaan De Westfries de strijd na 44 van de 125 rondes staken. Ironisch genoeg klonk Bloemkole van Oos Joos door de speakers, toen hij van het ijs stapte.

Ruud Slagter moet strijd na 44 rondjes staken - NH Nieuws

De wedstrijd om de Sjoerd Huisman Bokaal werd gewonnen door Daan Gelling die in de sprint Kars Jansman klopte. Haarlemmer Jeroen Janissen was van de groep achtervolgers de snelste en pakte de derde plaats. In het algemeen klassement is Janissen op de derde plek de beste Noord-Hollander achter Harm Visser en Sjoerd den Hertog.

Tekst gaat verder onder de video.

Jeroen Janissen derde op Marathon Cup Hoorn - NH Nieuws

Waar Janissen in vorm is, verloopt het debuutseizoen van de 26-jarige Slagter allesbehalve vlekkeloos. De Lutjebroeker haalde alleen tijdens de tweede Marathon Cup in Enschede de finish. In de andere vijf marathons stapte hij voortijdig uit. "Ik heb mijn benen wat overbelast in de trainingen. Ik rijd nog niet zoals ik normaal zou moeten rijden."

Bloemkolenkoning

Slagter schaatste de afgelopen acht jaar bij de beloften en had de droom voor de A-categorie een beetje opgegeven. Hij besloot in te stappen in het familiebedrijf van zijn ouders. Daarom wordt hij sindsdien liefkozend de 'bloemkolenkoning' genoemd.  

 

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Kijk elke vrijdag om 17.10 uur naar voetbal talkshow de Aftrap
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52