Rodelantaarndrager OFC snoept AFC punten af door twee doelpunten diep in blessuretijd

Het leek vooraf een abc'tje te gaan worden voor kampioenskandidaat AFC. De Amsterdammers speelden in eigen huis tegen OFC, dat laatste stond in de tweede divisie. De ploeg van Benno Nihom leek logischerwijs op weg naar een zege, totdat de Oostzaners in blessuretijd genadeloos toesloegen: 3-3.

OFC juicht uitbundig na de gelijkmaker van Niels Butter - Foto: Martin Cloose / Orange Pictures

AFC – OFC 3-3

5’ Joel Tillema 1-0
56’ Joel Tillema 2-0
69’ Niels Butter 2-1
85’ Noa Benninga 3-1
94’ Joël Donald 3-2
96’ Niels Butter 3-3

Vooraf leek een simpele zege voor de Amsterdammers dus een logische uitkomst, helemaal toen Joel Tillema na vijf minuten al de score opende. Hij verdubbelde in de tweede helft ook de marge van AFC: 2-0. De Oostzaners gaven zich echter niet gewonnen en kwamen terug via Niels Butter. Vlak voor tijd leek Noa Benninga met zijn eerste goal voor AFC het duel te beslissen. Niets bleek minder waar, want Joël Donald en Butter zorgden met twee treffers in blessuretijd voor een zwaarbevochten punt: 3-3.

AFC blijft voor dit moment eerste in de tweede divisie. Concurrent De Treffers komt nog in actie tegen Quick Boys en kan de koppositie nog overnemen als zij winnen. De Amsterdammers gaan volgende week zaterdag op bezoek bij Excelsior Maassluis, terwijl rodelantaarndrager OFC zondag De Treffers ontvangt.

HFC'er Sietse Brandsma (midden, rechts) wordt gefeliciteerd met zijn goal - Foto: Pro Shots / Sonny Lensen

Koninklijke HFC – Kozakken Boys 3-1

4’ Zakaria Eddahchouri 1-0
12’ Sven van Ingen (eigen doelpunt)
2-0
47’ Lowie van Zundert 2-1
62’ Sietse Brandsma 3-1

Voor het eerst sinds 1 oktober (2-0 tegen IJsselmeervogels) heeft Koninklijke HFC weer eens gewonnen. Na een grote kans voor Lowie van Zundert namen de Haarlemmers snel een ruime marge. Zakaria Eddahchouri maakte het openingsdoelpunt, waarna Sven van Ingen zijn eigen keeper verschalkte na twaalf minuten: 2-0. Voor de rust kregen Jacob Noordmans en Sietse Brandsma nog mogelijkheden, maar de score bleef ongewijzigd.

Dat veranderde snel in de tweede helft. Van Zundert mocht aanleggen voor een penalty na een handsbal voor HFC. De aanvaller van Kozakken Boys pakte het cadeautje van de Haarlemmers dankbaar uit: 2-1. De marge werd weer twee voor de thuisploeg door een treffer van Brandsma. Doelman Mike van de Meulenhof kon de eerste inzet nog keren, maar de rebound van de HFC-aanvaller was hem te machtig: 3-1.

Met de volle buit op zak stijgt HFC een plaatsje naar de elfde plek. Promovendus FC Lisse is de volgende tegenstander voor de Haarlemmers.

Tekst gaat verder onder de tweet.

Rijnsburgse Boys – Jong FC Volendam 1-0

46’ Delano Asante 1-0

De wedstrijd Rijnsburgse Boys tegen Jong FC Volendam kende een levendige openingsfase. Zo schoot Bram Ros hard op Abdessalam Ouboumalne, de Volendam-keeper kon de kanonskogel keren. Via Jordi Blom werden de Volendamse jonkies een minuut later gevaarlijk. Zijn inzet werd gekeerd door verdediger Daan Walraven. Furghill Zeldenrust en Dani van der Moot dachten hun ploeg daarna op voorsprong te brengen. Allebei de doelpunten werden afgekeurd wegens buitenspel.

Blom (schot over) en Imran Nazih schoten op het doel van Rijnsburgse Boys zonder succes. Direct na rust schoot Delano Asante zijn ploeg toch op voorsprong: 1-0. Beide ploegen kregen in het resterende deel van de wedstrijd nog kansen. Dat leverde uiteindelijk geen goals op, waardoor de Volendamse beloften terugkeerden naar het vissersdorp met lege handen.

Door de verliespartij blijft Jong Volendam in de gevarenzone van de tweede divisie bivakkeren en zag het concurrent OFC een puntje inlopen. Titelkandidaat HHC Hardenberg is de eerstvolgende tegenstander.