Ga naar Content

Springerige pop met inhoud van Sophie van Hasselt en nog meer tintelende tips voor het weekend

Wekelijks komt de Culture Club-redactie van NH Media met drie uitgaanstips voor het weekend; optredens, evenementen of andere culturele gebeurtenissen in de provincie die je volgens hen niet mag missen. Deze week Sophie van Hasselt met haar lichtvoetige popliedjes met zware inhoud, Suriname in Alkmaar en Mozart en Mahler voor het goede doel in Hilversum. 

Popmuzikante Sophie van Hasselt - Foto:

Uitgaanstip 1: Sophie van Hasselt in Paradiso

De jonge popmuzikante Sophie van Hasselt uit Amsterdam maakt springerige popliedjes met inhoud. Zo had ze een paar jaar geleden erg veel last van paniekaanvallen. Ze schreef er een liedje over Eating my brain. Het werkte therapeutisch en nu voelt ze zich goed. De muzikale held van Sophie is Lily Allen, bekend van Fuck you en Smile. Sophie maakt super leuke clips waarin ze de mooiste outfits draagt. "Ik bedenk de verhaaltjes voor de clips zelf maar ik heb heel creatieve vrienden die mij helpen er wat bijzonders van te maken."

Zondag 27 november staat Sophie van Hasselt op het podium van Paradiso in het voorprogramma van Anna-Rose Calyton. Ook dan zla Sophie weer te zien zijn in een bijzondere outfit. 

Tekst gaat door onder de video. 

Sophie van Hasselt - NH Nieuws

Uitgaanstip 2: Tentoonstelling Plantage Alkmaar

In het Stedelijk Museum Alkmaar is de tentoonstelling Plantage, Alkmaar in Suriname 1745-heden te zien. Deze tentoonstelling belicht het Alkmaarse slavernijverleden en specifiek het verhaal van plantage Alkmaar in Suriname. Het is een weinig bekend en nauwelijks onderzocht thema uit de Alkmaarse geschiedenis. In de expositie zijn uiteenlopende voorwerpen te zien, zoals gereedschappen, servies, archiefstukken, kaarten en kunstwerken. Heel bijzonder is een serie waterverftekeningen van plantage Alkmaar en omgeving, gemaakt in de periode 1811-1816 en nooit eerder in Nederland tentoongesteld.

De tentoonstelling over Plantage Alkmaar in het Stedelijk Museum Alkmaar opent zaterdag 26 november en is te zien tot en met 19 maart 2023. 

Tekst gaat door onder de foto. 

Plantage Alkmaar in Suriname - Foto:

Uitgaanstip 3: Klassiek voor het goede doel Hilversum

In de Morgensterkerk in Hilversum speekt op zaterdagmiddag strijkorkest Metamorphozen muziek van Mozart en Mahler voor het goede doel. De opbrengst van het bijzondere concert gaat naar Orange the World. Het gaat om een  wereldwijde campagne tegen geweld tegen vrouwen en meisjes. De campagne vindt ieder jaar plaats van 25 november, de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen, tot 10 december, de Internationale Mensenrechtendag.

Op het programma staan het Divertimento in Bes, K.137  van W.A. Mozart, liederen met sopraan Lara Marie Müller van Alma Mahler en het Adagio uit Symfonie no. 10  van Gustav Mahler. Van 16.00 uur tot en met 18.00 uur in De Morgenster in Hilversum

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Culture Club bij NH Nieuws

In het nieuwe programma Culture Club gaat NH Nieuws op bezoek bij cultuurmakers uit onze provincie om ze te vragen naar hun drijfveren. Alle afleveringen van Culture Club zijn te bekijken op deze speciale pagina.

Culture Club is elke week te zien op NH televisie op donderdag vanaf 17.10 uur en dan elk uur herhaling.