Ga naar Content

Beslissende Davy Klaassen ruikt basisplaats bij Oranje: "Zit er dicht tegenaan"

Davy Klaassen solliciteerde met zijn doelpunt tegen Senegal nadrukkelijk naar een basisplaats bij het Nederlands elftal. De 29-jarige Hilversummer begon op de bank, maar schoot vlak voor tijd de beslissende 2-0 binnen."Ik heb het gevoel dat ik dicht tegen een basisplaats aan zit", zegt Klaassen.

Davy Klaassen uitbundig na zijn doelpunt voor het Nederlands elftal - Foto: Pro Shots / Marcel van Dorst

Na zijn goede optreden als invaller tegen Senegal heeft Klaassen de hoop dat hij tegen Ecuador kan beginnen. "Onder deze trainer heb ik al heel veel wedstrijden gespeeld. Hij heeft me al vaak laten beginnen en is altijd heel duidelijk tegen mij. Dat is fijn."

Zowel bij Ajax als bij het Nederlands elftal is Klaassen de laatste tijd geen basisklant meer. Onder trainer Alfred Schreuder moet de 35-voudig international het vaak met invalbeurten doen. Bij Oranje is die rol hetzelfde, maar toch voelt het voor Klaassen anders. "De bondscoach is heel duidelijk in wat hij van je vindt en wat hij van je wil. Natuurlijk maakt het uit hoe je het bij je club doet. Maar de bondscoach kijkt uiteindelijk naar hoe je het in Oranje doet en hebt gedaan."

Tekst loopt door onder de video

Jeugdtrainer van Davy Klaassen reageert op WK-goal - NH Nieuws

Moeder in ziekenhuis

De spelers genoten gisteren in Qatar van een 'familiedag'. De familie Klaassen was uiteraard aanwezig, maar de moeder van Davy ontbrak. Ze zag haar zoon in het stadion het doelpunt maken en op de weg naar de uitgang is ze van de trap gevallen. Vervolgens belandde ze in het ziekenhuis. "Ze is geopereerd en het gaat nu goed."

Het Nederlands elftal speelt vrijdag de tweede wedstrijd op het WK in Qatar. Om 17.00 uur is Ecuador de tegenstander.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Kijk elke vrijdag om 17.10 uur naar voetbal talkshow de Aftrap
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52