Start van hoofdcontent

ALKMAAR

nl

Alkmaarse buurt opgeschrikt door aanslag: zeker vijf kogels afgevuurd op raam woning

23 november 2022, 12.35 uur · Aangepast 23 november 2022, 16.15 uur · Door Redactie Alkmaar e.o.

Harde knallen en een snel wegrijdende brommer of scooter: buurtbewoners zijn zich vannacht rotgeschrokken van een aanslag op een woning aan de Lekstraat in Alkmaar. Een van de ramen bleek vijf keer te zijn beschoten, op de stoep voor het huis lagen kogelhulzen. De bewoners waren tijdens de aanslag thuis. 

Foto: Foto: Alkmaar Centraal

De politie stond al snel paraat met meerdere eenheden, meldt mediapartner Alkmaar Centraal. Recherche en een hondengeleider hebben de omgeving rondom de woning uitgekamd.

Volgens Alkmaar Centraal heeft de aanslag mogelijk te maken met de schietpartij in de Terschellingstraat, begin mei van dit jaar. Dat onderzoek loopt nog, maar de politie wil een mogelijk verband niet bevestigen. De 21-jarige Alkmaarder die in mei werd aangehouden, zit nog vast. Een 26-jarige Alkmaarder die ook was aangehouden, wordt niet meer als verdachte gezien.

Een aantal buurtbewoners heeft na de aanslag met de politie gesproken. Een van hen heeft mogelijk camerabeelden van de daders. In het beschoten huis trof de recherche meerdere kogels aan, die zijn meegenomen voor onderzoek. 

Getuigen gezocht

De politie is op zoek naar getuigen die gisteravond iets opvallends hebben gezien of gehoord. Ook hoopt de politie camerabeelden van de aanslag of de daders te ontvangen. Beelden kunnen verstuurd worden via een tipformulier. Anoniem melden kan ook via Meld Misdaad Anoniem of via het nummer 0800-7000. 

Foto: Foto: Alkmaar Centraal

💬 Wil je niets missen uit Alkmaar en omgeving?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]