Start van hoofdcontent

IJmond

nl

Lintjes voor jonge Heemskerkers • Opinie: 'Zorg voor echte inspraak van burgers tegen luchtvervuiling'

23 november 2022, 10.37 uur · Aangepast 17.34 uur · Door Redactie IJmond

  1. Herfst op Landgoed Waterland in Velsen-Zuid
  2. Opinie: 'Zorg voor echte inspraak van burgers tegen luchtvervuiling'
  3. Twee lintjes voor jonge Heemskerkers
  4. Omwonenden vol vragen over ziekmakende stoffen rond Tata Steel

Dit is het IJmond nieuwsblog van woensdag 23 november. Hier vind je het nieuws van gisteren. Tips, nieuwtjes of mooie beelden uit de IJmond? Mail ze naar [email protected]

17.24 uur

Herfst op Landgoed Waterland in Velsen-Zuid

De herfst brengt prachtige kleuren en taferelen met zich mee. Beleef de herfst op het Landgoed Waterland in Velsen-Zuid.

RTV Seaport

16.32 uur

Opinie: 'Zorg voor echte inspraak van burgers tegen luchtvervuiling'

Goed dat burgers betrokken worden bij luchtvervuilingsmetingen van het RIVM, vinct gepensioneerd kinderarts Ferko Öry, maar geef ze ook echte invloed. Dat betoogt hij in een opiniestuk in Trouw vandaag. Tata-uitstoot laat zien dat burgers te weinig macht hebben, vindt hij.

10.37 uur

Twee lintjes voor jonge Heemskerkers

De Heemskerkers Julia Bruins (16) en Joey van Santen (14) kregen deze week een lintje. Om daarvoor in aanmerking te komen moet je óf je inzetten voor anderen in of om het dorp, óf een voorbeeld zijn voor anderen.

Volgens het juryrapport staat Julie klaar voor mensen en dieren. "Hoewel ze nog jong is, laat ze een enorme verantwoordelijkheid zien en neemt de zorg erg serieus." Joey geeft al twee jaar lang voetbaltraining aan de allerkleinsten bij voetbalvereniging ADO '20.

Gemeente Heemskerk
10.37 uur

Omwonenden vol vragen over ziekmakende stoffen rond Tata Steel

Bewoners van Velsen, Beverwijk en Heemskerk zitten nog vol vragen over het onlangs gepubliceerde RIVM-rapport, dat aantoont dat er rond Tata Steel nog veel ziekmakende stoffen in de lucht hangen. Dat werd gisteren goed duidelijk op een bewonersavond over het rapport. Zeker 35 bezorgde bewoners spraken zich uit over hun zorgen.

Jasper Leegwater